Formule1
Daan de Geus
16 juni 2012
Sauber-coureur Sergio Pérez hoopt de derde plaats die hij in Canada heeft behaald een vervolg te geven in Valencia. Teamgenoot Kamui Kobayashi zet ook in op een sterk optreden.
Pérez heeft dit jaar al twee keer op het podium gestaan, waaronder dus vorige week in Montréal, en dat smaakt naar meer voor de jonge Mexicaan: “Ik heb erg genoten van mijn derde plaats in Canada en hoop nu op meer”, vertelt Pérez.
“Wat voor de komende race in ons voordeel spreekt, is dat het Valencia Street Circuit net als de baan in Canada een combinatie is van lange rechte stukken die worden opgevolgd door langzame bochten waarvoor je vol in de remmen moet. Wat we in Montréal hebben geleerd, zal ons dus goed van pas komen.”
Pérez laat verder weten dat de aanstaande race in Valencia eigenlijk zijn eerste echte Formule 1-optreden in de Spaanse havenstad wordt, aangezien hij zich vorig jaar niet zo best voelde toen de Formule 1 Valencia aandeed: “Ik kwam toen pas net terug na mijn crash in Monaco en was, achteraf gezien, nog niet helemaal fit. Ik voelde me toen echt heel slecht terwijl ik achter het stuur zat.”
Kobayashi laat in zijn vooruitblik weten dat hij inzet op ‘een sterke kwalificatie en race’, maar maakt daarbij wel de kanttekening dat het lastig te voorspellen is hoe competitief Sauber volgende week zal zijn: “De pitstopstrategie en bandenslijtage zullen hoofdrollen spelen, maar het zal in Valencia waarschijnlijk erg heet zijn en ik weet niet wat voor invloed dat heeft op hoe onze auto met de banden omgaat.”
In de rest van zijn vooruitblik houdt Kobayashi zich vooral bezig met zaken die niet zozeer met racen te maken hebben, maar wel duidelijk maken dat hij het ook buiten de auto naar zijn zin zal hebben in Valencia: “Het is jammer dat de te verwachten hitte het moeilijk maakt om te voorspellen hoe sterk we er zullen zijn, maar ikzelf heb er persoonlijk geen bezwaar tegen als het lekker weer is”, zegt hij.
“Valencia is bovendien een leuke stad, dus ik zou er graag nog eens op vakantie gaan. Je kunt er bovendien ook echt het meest heerlijke vers geperste sinaasappelsap krijgen”, besluit de Japanner met wat interessante toeristeninformatie.